Mesterséges Termékenyítési Program 2013. július 22 és 24 között.

Written by law. Posted in Közlemények

Szervezi: Szalainé Mátray Enikő

Kedves Méhtenyésztők!

A Mesterséges Termékenyítési Programra (méhanya) minden érdeklődőt meghívunk, új helyszínnel.

A 2013-évi mesterséges termékenyítési program megvalósítására Győr mellett kerül sor a gödöllői zárlat miatt. CÍM: Varga Tamás Imre szaktanácsadó – KISBODAK –. További részletek a www.mmoe.hu honlapon.

A program –mesterséges termékenyítés, azaz a szolgáltatás – teljesen önköltséges, ezért kérem a minden érdekelt egyesületi tagtól, hogy részvételi szándékát, a részleteket és az anyák db-számát jelezze azonnal ezen az e-mailen, vagy az alábbi telefonszámon:

30-66 44 458,                         30-210 88 99   vagy    30-628 13 28

Méhanyák előkészítése

Kérem, hogy a mesterséges termékenyítéshez a saját anyákat júli 15-16 keléssel – az álcázást időben – előkészíteni szíveskedjetek. Az anyák ivarérett kora 5 és 10 nap között optimális, kérem erre figyelni. Legegyszerűbb kis pároztatóban kezelni, szállítani az anyákat a termékenyítés színhelyére, a minél kevesebb stressz érdekében. Az elmúlt években ez jól bevált..

A herék a KTV telepekről kerülnek előkészítésre. Előreláthatólag 4-5 olyan vonal kerül kialakításra, amely családok termelési és származási paraméterei eddig kiválóan viselkedtek, termeltek és ismeretesek.

Inszeminációs program vezetője

DALIBOR TITERA, Prága-Dol Méhészeti Kutatóintézetből

Időpont előkészítéssel:

Július 22/23/24          a termékenyítés napja: kedd (23) – létszámtól függő, lehet szerda is

Árkalkuláció:

Anya és útikts

6,60 + 21 % Adó = 7,99 EUR/Kö + 0,40 EUR/km + Stesen (?)

Várhatóan      3000-3500 Ft/saját anya

Várjuk és köszönjük az együttműködést.

Üdvözlettel:

Dr. Szalai Tamás                                           Kováts Károly tenyésztésvezető                                                   elnök

Címkék:

Visszakövetés saját weboldalról.

law

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Hozzászólás beküldése

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.