KTV telepre méhanyák előkészítése, küldése

Written by law. Posted in Uncategorized

Szervezi: Szalainé Mátray Enikő

Kedves Méhtenyésztők!

A Tenyésztési Program része – az üzemi vizsgálatok után-  az egyedi (KTV) vizsgálatok végzése. Ennek megvalósítását vezeti be az alábbi felhívás, amely mindenki számára kötelező, max. 3-4 évenként.

A Központi Teljesítményvizsgáló (KTV) Állomások várják a soron következő, ill. új tagok jelentkezését a teszt beállítására, előre történő részletes egyeztetéssel. Cím, telefon elérhetőségek: a www.mmoe.hu honlapon.

1 telephely, vezetője: Dr. Hegedűs Dénes                             időpont: július, egyeztetés szerint

Kecskemét, Segesvári u.34                Kaptártípus     1/2 nB rakodó kaptár

2 telephely, vezetője: Horváth János                                     időpont: július 22-től kezdődően

Nagyatád, Somogyszobi u. 12.           Kaptártípus     Hunor rakodó kaptár

Méhanyák előkészítése

Kiválogatási szempontok:

A folyamatosan működő programba az MMOE egyedi telepei által létrehozott anyák utódai kerülnek méztermelési eredmények, az állomány átlagot meghaladó értékek (min. 130 %), ill. az üzemi sajátteljesítmény vizsgálatok viselkedési eredményei alapján kerülnek.

Méhanyanevelés előkészítése:

A KTV állomásra kerülő méhanya kiválasztási alapja, az egy elismert telephelyről, egy tenyészanyától származó (2011-2012-évi teljesítményből (engedélyezett tenyészanyáktól) 2013-ban nevelt 10 frissen párzott és jelzett  – származásilag azonos – leánytestvér  méhanya. A szállítás részleteit a két telepvezetővel kell egyeztetni. (A szállítás során sérült méhanyát az illetékes telephelynek haladéktalanul pótolni kell.)

A teljesítményvizsgálat helyén, a postán érkezett petéző méhanya a kiegyenlített népességű családba kerül, az erre a célra kialakított és egyéb állomány résztől elkülönített vizsgálat helyére.

Köszönjük az együttműködést.

Üdvözlettel:

Dr. Szalai Tamás                                           Kováts Károly tenyésztésvezető                                                   elnök

Visszakövetés saját weboldalról.

law

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Hozzászólás beküldése

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.